Nova trobada de Beniviu

Una nova trobada de Beniviu va tindre lloc l’1 de febrer passat amb un grup de veïns del barri en la Llar cultural de Benimaclet. Hi vam estar dues hores en què els assistents van poder opinar, debatre i aportar la seua visió sobre la situació actual del barri. Primerament es va fer una presentació de Beniviu per a les persones que no havien pogut assistir a la trobada del desembre passat. A més de descriure breument la pàgina web, així com les xarxes socials Facebook i Instagram, vam mostrar la inclusió del projecte El teu espai a Beniviu, que ja es pot trobar en la constel·lació de projectes de la iniciativa municipal Missions València. 

Posteriorment vam treballar sobre alguns aspectes negatius que s’esdevenen al barri. Els veïns van assenyalar els robatoris i actes de vandalisme, a què s’afigen altres problemes persistents com és el soroll de les festes i els botellons, el fem i els residus. Per visualitzar aquests fets preocupants i compartir informació entre els veïns es va treballar amb un mapa del barri en què van anar situant-se diferents punts de color per tipus de fenomen, de manera que poguérem construir col·lectivament una imatge de la situació.

El mapa de treball va donar que la major part dels residus i els fems abocats (punts de color taronja) a l’espai vacant se situen al llarg de l’interior de la Ronda Nord, durant tot el seu recorregut pels terrenys buits i apegats a aquesta, amb una incidència especial en l’entorn sud prop del camp del Sporting de Benimaclet. Pel que fa als sorolls (punts de color morat) se situen en zones molt concretes de l’àmbit com l’anomenat “Jardí Lluerna”, la plaça de Benimaclet, en la confluència de l’avinguda de Valladolid amb Emilio Baró i en la zona de l’Alqueria de Serra (prop del cementeri).

Finalment els robatoris i els episodis de vandalisme més recents (punts de color roig) se situen, a més de les zones esmentades del cementeri, Jardí Lluerna i la zona de “La Palmera”, al carrer dels Germans Villalonga amb Enrique Navarro i alguns altres punts pròxims a aquesta confluència.

Finalment es va obrir un debat col·lectiu al voltant de la cessió temporal d’espais que planteja el projecte, i que té el seu procés específic recollit en la iniciativa “El teu espai a Beniviu”. Nombrosos veïns van aportar solucions temporals per als espais, que passen per ampliar el nombre d’aparcaments, zones verdes com ara parcs i jardins o rutes pedalables i biosaludables. Per fer-ho, no obstant això, cal comptar amb aliats locals que puguen desenvolupar aquests usos mitjançant un conveni de col·laboració i que les inversions es facen d’acord amb el seu caràcter temporal, ja que la finalitat última és la transformació urbana dels terrenys per a dotar al barri de nous equipaments, habitatges, oficines i zones verdes.

Més
articles

Desplaça cap amunt