Així es va presentar Beniviu als veïns i veïnes del barri de Benimaclet

L’acte, que va durar aproximadament dues hores, va comptar amb l’assistència d’un grup de veïns del barri interessats a conéixer el projecte, les seccions i els continguts de la nova pàgina web del projecte, així com les xarxes socials i les aliances establides d’aquest projecte, important no sols per a Benimaclet, sinó per a tota la ciutat de València.

Beniviu és la proposta urbana per al futur del barri, liderada pel Departament de Desenvolupament Urbà Sostenible de Metrovacesa. Una iniciativa que planteja el desenvolupament d’equipaments, dotacions, zones verdes, habitatges, aparcaments i espais terciaris com ara comerços de proximitat i espais de treball perquè Benimaclet siga #mésvivo #mésverd i #mésteu

Amb la proposta que presentem, sobre la base del planejament vigent, volem que Benimaclet reforce el seu caràcter de barri vinculat a les noves tendències de l’urbanisme contemporani: una mobilitat sostenible vinculada a la ciutat dels 15 minuts; espais verds, zones lliures, espais esportius i un gran parc equipat per a la promoció de la ciutat saludable; habitatges més eficients, més ben aïllats i amb producció d’energia renovable per a contribuir a la transició ecològica; més i millors espais de treball i comerç per al foment de l’economia i el treball digne.

Moment de la presentació amb els veïns i veïnes de Benimaclet.

Però a més d’aquest horitzó de treball, Beniviu és sensible als reptes del present i vol contribuir a mitigar els problemes existents en l’actualitat, com la degradació progressiva dels espais vacants, la inseguretat, el soroll… per això s’ha habilitat la iniciativa pionera “El teu espai a Beniviu” que planteja la cessió temporal d’espais a entitats locals per al desenvolupament d’activitats ambientals amb impacte positiu en el barri. Aquesta proposta s’ha inclòs ja en la “constel·lació de projectes” de la iniciativa municipal Missions València.

Posteriorment a la presentació del projecte es va produir un breu debat entre els veïns assistents, principalment pel que fa a problemes estructurals en el barri de Benimaclet, que van abastar des de la falta d’aparcament fins a la necessitat d’habitatge assequible, passant per la inseguretat i els robatoris que diversos veïns van assenyalar cada vegada més freqüents. Som conscients que el barri de Benimaclet és un barri amb necessitats i demandes, i Beniviu, si bé no pot resoldre tots els problemes existents, contribueix dins de les seues possibilitats a la millora d’aquest.

El propòsit de l’equip és continuar presentant el projecte a diferents col·lectius i associacions del barri, així com dur a terme una escolta activa i sensible a les demandes veïnals per integrar-les en la mesura de les possibilitats en un projecte de futur que siga positiu per a tots els veïns i veïnes del barri.

Més
articles

Desplaça cap amunt