Tercera trobada entre veïnes i veïns de Benimaclet

Dijous passat dia 23 de febrer vam tindre l’oportunitat de reunir-nos de nou en la Llar Cultural de Benimaclet. Vam donar a conéixer una mica més la iniciativa de Beniviu i vam estar parlant de la situació i l’actualitat del barri amb un grup de veïns. Beniviu continua generant interés i curiositat, tant en el barri com fora, i continua reunint les persones que volen la transformació urbanística a Benimaclet.

En la trobada, vam utilitzar una maqueta en tres dimensions de gran format amb què identificar el grau i el tipus d’ocupació informal que es produeix en l’actualitat en els terrenys vacants del barri. També vam localitzar zones d’oportunitat i ens va ajudar que emergiren en la conversa temes i preocupacions dels assistents, entre els quals van estar els accessos al barri des de la Ronda Nord, la ubicació de les futures zones verdes, i l’accessibilitat a l’habitatge. Per a l’equip de Beniviu és fonamental recollir les sensacions i les inquietuds dels veïns, perquè per aquesta sèrie de trobades que fem ens ajuden a enfortir la nostra activitat i a ser més útils a la comunitat de Benimaclet.

Utilitzant la maqueta i mitjançant una sèrie de pins de colors, vam anar recollint els diferents estats i usos informals dels espais ocupats dels quals cada vegada més tenim una radiografia més bona i un coneixement millor de com perceben els veïns aquests espais que volem transformar.

Entre els assistents, també es van detectar espais potencials de trànsit que es corresponen amb les parts centrals de l’àmbit en què la gent passeja i recorre amb els seus gossos. Aquesta àrea, al costat del triangle que es forma entre la Ronda Nord i l’accés des de la rotonda al camí de Farinós, amb quasi 4 hectàrees, van ser les assenyalades com a zones potencials d’intervenció per a zones verdes. Són, precisament, espais que coincideixen en gran manera amb el futur parc equipat previst en el projecte.

Més
articles

Desplaça cap amunt