Trobada d’estiu Beniviu

“En el meu bloc som set veïns i sis estan a favor de la futura transformació urbana… i això que són de totes les ideologies i partits” apunta Jaime. “Jo porte molts anys de lloguer perquè no he trobat una vivenda que puga pagar. Cada poc temps el pugen i a mi m’agradaria comprar-me una vivenda en el barri” afegix Ángela.

Aquests són alguns dels testimonis que vam escoltar ahir en la reunió de participació periòdica que vam mantindre al costat de veïns i veïnes el passat 5 de juliol. I no són la primera vegada que els escoltem.

Sabem que existeix falta de vivenda en el barri. De vivenda assequible i modern perquè les persones que desitgen continuar vivint en Benimaclet i els seus fills i filles puguen fer-ho. Perquè el barri posseeix poca vivenda en venda o lloguer, amb preus molt elevats a causa de la poca oferta i la forta demanda d’estudiants, veïns i turistes. Molts esperen que la futura transformació urbana puga suposar una oportunitat per a ells de llogar o adquirir una vivenda per a continuar vivint en el barri que volen, on han viscut ells i els seus pares.

Molta gent espera la futura transformació urbana, no sols per la millora en general que suposa, sinó també perquè terrenys vacants i descampats es convertisquen en nous usos i dotacions evitant la degradació progressiva dels mateixos i la perillositat que aquesta comporta.

És crucial que ara continuem apostant decididament per la col·laboració amb les entitats locals del barri, oferint espais de treball i canals a les veus dels veïns i veïnes que donen suport a la regeneració i transformació urbana del mateix visibilitzant eixe impuls social. És important que el suport social puga visibilitzar-se de manera clara per a potenciar el canvi. Per això Beniviu brinda un espai de treball col·lectiu i de creació de comunitat.

Ofrerim formació i capacitació a associacions i entitats locals a través de tallers, trobades o col·laboracions que permeten anar avançant en els reptes de futur que ens ocupen: la sostenibilitat, la diversitat, la inclusió social, la nova mobilitat, l’envelliment actiu i les noves tendències urbanes que han de ser incorporades en el projecte de futur col·lectiu que compartim amb molts de vosaltres.

Vos desitgem un bon estiu, ens veiem en setembre!

Equip Beniviu.

Més
articles

Desplaça cap amunt