L’Ajuntament remet el plantejament per a Benimaclet a la Generalitat per a la seua avaluació mediambiental.

El projecte per a Benimaclet comença a fer els seus primers passos en el tràmit administratiu que va donar principi amb la votació de setembre de la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament, on es va aprovar l’inici del tràmit amb els vots de PP, PSPV i VOX i l’abstenció de Compromís. Així ho ha recollit este article de Valencia Plaza.

El projecte, encara en fase d’esborrany, incorpora les propostes de l’arquitecte José María Ezquiaga, mantenint les 1300 vivendes projectades des del principi, però rebaixant l’altura dels edificis, que tindran un màxim de 8 altures com els de l’entorn. El projecte també consolida la idea de concentrar l’edificabilitat en les vores nord i sud, establint dos grans fites d’ús terciari d’entrada a la ciutat de València, al costat de la rotonda de les universitats i d’Alfauir, que sí que podran aconseguir fins a 20 altures. No obstant això, el grossor del desenvolupament mantindrà la rebaixa d’altura dels immobles deixant més visible el paisatge, com s’ha vingut recollint en els processos participatius, i preservant la zona central per a un gran parc equipat que millore la transició entre l’horta i el cor de Benimaclet.

També s’integra la proposta de l’arquitecte d’ampliar l’espai lliure de caràcter públic, a costa del privat, que en la proposta de Metrovacesa de 2020 acompanyaven a les promocions. En suma, 95 000 metres quadrats d’espai lliure que permetrà ampliar la presència de verd i zones enjardinades en el barri.

Una altra de les línies que es recull en el projecte presentat és la possibilitat d’incloure pàrquings en altura, de manera que s’ocupe menys sòl i s’alivie el persistent problema de falta d’aparcament de la zona.

La integració dels treballs d’Ezquiaga era fonamental per a la tramitació, de manera que l’encàrrec que li va fer el consistori fora tingut en compte i inclòs en la proposta. Ara la Generalitat impulsarà l’avaluació ambiental estratègica, amb la qual indicarà i establirà determinacions que hauran d’incorporar-se per a definir un projecte concret sobre el qual poder avançar.

Més
articles

Desplaça cap amunt