Benimaclet per a totes. Fent ciutat des del compromís.

Dones de Benimaclet és un projecte fotogràfic que hem recolzat i impulsat des de Beniviu com a homenatge a la memòria i a les dones de Benimaclet, que marquen la vida del barri amb el seu treball i la seua personalitat.

21 dones van passar per l’estudi de Paco Felguera, fotògraf del barri, i van ser entrevistades sobre la seua vida, els seus gustos, el seu paper a Benimaclet i com veuen la transformació dels terrenys al costat de la Ronda Nord.

El treball resultant es va exposar en el Llar cultural de Benimaclet amb una multitudinària inauguració i va permanéixer allí fins a finals de febrer. Ara, s’obri una nova etapa on, de manera itinerant, les fotografies passen a estar exposades durant tot el mes de març en l’oficina en el barri de Caixa Popular (c/ d’Emili Baró, 63, Benimaclet).

Per a Beniviu, accions de dinamització com esta són fonamentals en la nostra labor informativa i d’implicació amb el barri. Ens permet arreplegar de manera directa inquietuds, idees, comentaris i preocupacions, però també ens ajuda a transmetre els valors del projecte de regeneració de Benimaclet. Aspectes tan importants com la igualtat entre homes i dones o la cura de la història i el patrimoni del barri, són una constant que tenim present en tots els processos que acompanyen al projecte.

No obstant això, tan important és reconéixer la labor realitzada per les dones del barri, com planificar i dissenyar des d’una perspectiva de gènere, que tinga en compte els diferents hàbits, rutines i formes que cada persona té de viure la ciutat. Moltes vegades es posa l’èmfasi en la seguretat, parlant d’aspectes com la lluminositat dels carrers o en el disseny d’espais que estiguen prou transitats, però la realitat va molt més allà d’això. Es tracta de fer el dia a dia més suportable, amb bancs, amb llocs per als vianants, amb accés a comerços de proximitat o amb espais suficients de parcs i jardins. En realitat, no és una altra cosa que fer una ciutat fàcil per a tots i, especialment, fàcil per als col·lectius per als quals tradicionalment no s’ha pensat, projectat i dissenyat la ciutat.

Este 8 de març, Dia Internacional de la Dona, volem reivindicar a eixes dones que, amb el seu esforç i el seu treball diari, sostenen Benimaclet i València, fent de la nostra ciutat un lloc cada volta millor.

Més
articles

Desplaça cap amunt